Bent u geïnteresseerd in het starten van uw radiostation? Deze gids helpt je bij het instellen van je stream en het beheren van je geluidsniveaus met essentiële tools voor radiostations. Laten we meteen beginnen!

1. de radiomanager

Hoewel dit technisch gezien misschien geen radiosoftware is, moet je nog steeds een hostingplatform vinden om je station te lanceren. Drie radio-aanbiedingen die beschikbaar zijn bij RadioKing geven u toegang tot de Radio Manager.

U kunt uw online radiostation ontwerpen en runnen met behulp van dit platform. Het heeft alle modules en functies die nodig zijn om uw werk te organiseren, te distribueren en uw voortgang bij te houden:

  • Een innovatieve mediabibliotheek waar u uw inhoud kunt uploaden en uw afspeellijsten en programma’s kunt maken. Om uw MP3-bestanden verder te ordenen, kunt u uw muziek taggen met informatie zoals genre, jaar, duur, BPM, enz.
  • Een eenvoudige planningstool voor het automatisch plannen van uw inhoud voor uitzending.
  • Gedetailleerde informatie over uw luisteraars.
  • U kunt widgets aanpassen om uw radiostation met anderen te delen (inclusief een radiospeler en Facebook-speler).
  • Live streaming die werkt met verschillende programma’s (IceCast).
  • Een plaats waar u beheerders kunt toevoegen om uw radiostation te helpen beheren.
  • Een speciale pagina op het RadioKing-luisterplatform, automatische tweets, geobescherming en nog veel meer functies.

2. Radiostationsoftware voor livestreaming

Een live-uitzendingsprogramma is nog een ander cruciaal onderdeel van radiosoftware. U kunt dit doen om live te gaan en in realtime met uw luisteraars te communiceren. De software is er in een grote verscheidenheid, met verschillende gradaties van complexiteit. Dit is de top drie:

MIXXX

Een van de meest populaire DJ-programma’s voor radiostations! Het heeft verschillende audioverwerkingsfuncties en vier decks voor het mixen van nummers.

MAAR

Een ongecompliceerde encoder die live-uitzendingen en sessie-opnames mogelijk maakt.

DJ VIRTUAL

Een ander programma dat radio-dj’s vaak gebruiken, heeft verschillende functies, waaronder geavanceerde mixers, equalizer, effectieve trackorganisatie met slimme mappen en meer.

3. Audio-opnamesoftware van radiostations

Het kan voorkomen dat u uw radioprogramma’s vooraf wilt opnemen en ze op een later tijdstip wilt uitzenden wanneer u een radiostation bedient. Het is een geweldige methode om je radioprogramma’s te podcasten en toegankelijk te maken op je website of app.

U wilt een audio-opnameprogramma om uw shows op te nemen. Onze top 3 keuzes voor gratis opnamesoftware voor radioprogramma’s zijn:

  • Audacity is ideaal voor al uw audioprojecten, of u nu jingles maakt, radioprogramma’s bewerkt of opneemt. Bovendien is het downloaden ervan gratis!
  • GarageBand is een geliefd programma voor muzikanten dat het ook eenvoudig maakt om uitvoeringen op te nemen. Bovendien kun je je jingles snel slepen en neerzetten op een tweede audiotrack en effecten aan je stem toevoegen.
  • Reaper: van de 3 is deze software de meest gecompliceerde en aanpasbare. Het biedt veel mogelijkheden om uw programma na opname aan te passen.

Deze softwareprogramma’s zijn ook fantastisch voor het schrijven van uw commercials of jingles! Lees dit bericht om te leren hoe je je nummer schrijft!

Een uitstekende online tool is SoundTrap, waarmee je muziekinstrumenten en geluiden uit hun muziekbibliotheek kunt gebruiken om jingles, sweepers, commercials, enz.

4. Normalisatie

MP3Gain is het laatste essentiële stuk software voor radiostations dat we zullen behandelen. U kunt uw MP3-bestanden normaliseren met deze software, zodat ze allemaal hetzelfde volume hebben.

Het is algemeen bekend dat niet elk nummer op hetzelfde volume wordt opgenomen. Uw radiopubliek kan daardoor een slechte luisterervaring hebben. U kunt ervoor zorgen dat uw luisteraars niet handmatig het volume van hun apparaat tussen nummers hoeven te wijzigen door MP3Gain te gebruiken.

Nu je de essentiële radiostationsoftware kent, laat het ons weten als je het probeert in de opmerkingen.

Recente berichten

Nieuwste

categorieën