Veel mensen hebben gehoord over GMRS radio en FRS radio. Zo niet, dan zal dit artikel misschien een paar dingen voor u verduidelijken.

GMRS staat voor “GeneralMobileRadio Service” en FRS staat voor “FamilyRadioService”. Beide soorten radiodiensten zijn bedoeld voor communicatie die als “tweerichtingsverkeer” wordt beschouwd. Er zijn veel vergelijkbare kenmerken en veel duidelijke verschillen tussen beide.

Beide diensten zijn gebaseerd op UHF. Dit staat voor “Ultra Hoge Frequentie”. Bovendien gebruiken ze allebei FM, wat staat voor “frequentiemodulatie”. Beide radiodiensten worden in de Verenigde Staten gebruikt. In deze gids, GMRS Radio vs FRS Radio, leert u over de voor- en nadelen, overeenkomsten en verschillen.

Overeenkomsten.

Er zijn veel overeenkomsten tussen GMRS-radio’s en FRS-radio’s. Zoals eerder vermeld, zijn beide ontworpen met het doel om in twee richtingen te communiceren. Bovendien worden beide diensten uitgezonden op FM UHF. Beide diensten zijn geschikt voor communicatie over korte afstanden en kunnen worden gebruikt met walkie-talkie units. Deze draadloze diensten werden oorspronkelijk ontworpen voor particulieren om te communiceren met andere leden van hun familie, maar in de loop der tijd hebben ook particulieren die betrokken zijn bij het bedrijfsleven de diensten geïmplementeerd voor tweerichtingscommunicatie.

Het verschil

GMRS Radio en FRS Radio zijn in wezen vergelijkbaar, maar er zijn enkele duidelijke verschillen tussen de twee diensten. GMRS Radio werkt gewoonlijk op een reeks van acht unieke kanalen. Deze kanalen worden door de FCC op een unieke manier toegewezen. Deze kanalen lopen van kanaal 15 tot kanaal 22. Het maximaal te gebruiken vermogen is 50 watt, maar het vermogen van radio’s die worden gebruikt om met anderen te communiceren is gewoonlijk 1,0 watt tot 5,0 watt.FRS-radio’s werken gewoonlijk op een sectie van 14 kanalen, van kanaal 1 tot kanaal 14. Deze kanalen worden alleen door FRS-radio’s gebruikt. Het maximaal beschikbare vermogen voor dit type radiodienst is slechts ½ watt. U moet ook een FCC-licentie hebben om op het GMRS-radiokanaal te mogen uitzenden. Dit is niet vereist voor het FRS-radiokanaal.

Wat de afstand betreft waarop de twee radiodiensten kunnen worden gebruikt, kan het FRS-systeem niet worden aangepast met langere antennes of enig ander type signaalwijzigingsapparaat. GMRS radio-apparatuur kan echter wel worden aangepast om de signaalsterkte te verhogen. Zoals u ziet, zijn er veel unieke verschillen tussen GMRS-radio’s en FRS-radio’s.

Voordelen

Als het gaat om GMRS-radio’s en FRS-radio’s, zijn er veel voor- en nadelen. Het voordeel van het gebruik van dit soort radiodiensten is dat u zich geen zorgen hoeft te maken over gesprekstijd of kosten per gesprek. Dit betekent geen onverwachte rekeningen, maandelijkse contracten en dure servicekosten meer. Bovendien waarderen veel mensen het feit dat er minder interferentie is bij het communiceren met deze draadloze apparaten dan met mobiele telefoons. Statische elektriciteit of wegvallende gesprekken komen zelden voor. Bovendien maken draadloze diensten gebruik van toestellen die lichter, compacter en goedkoper zijn dan veel mobiele telefoons die tegenwoordig op de markt zijn.

Nadelen

Tot de nadelen van GMRS-radio’s en FRS-radio’s behoort het feit dat voor GMRS-radiodiensten een vergunning nodig is. Bovendien hebben de meeste personen die veel willen communiceren het gebruik van deze radiodiensten nog niet ingevoerd. Bovendien is de selectie van twee-weg apparaten niet zo breed als de selectie van mobiele telefoons die momenteel op de markt zijn; zowel GMRS als FRS radio’s zijn productieve diensten, maar het is belangrijk om zowel de voors als de tegens te vergelijken en te contrasteren om te bepalen of ze geschikt zijn voor u en uw gezin.

Conclusie

Zowel GMRS als FRS zijn zeer geschikt voor jagen, kamperen en wandelen. Ze zijn een uitstekende manier om onderweg contact te houden met anderen, vooral in de bergen waar er geen bereik is met mobiele telefoons.

Recente berichten

Nieuwste

categorieën