Ik vroeg me een tijdje geleden af waarom er geen radiostation was dat spannende podcasts uitzendt. Hoewel er podcast-aggregators bestaan, zijn sommige podcasts beter dan die van NPR en de BBC. Ze verdienen het om gehoord te worden door een breder publiek. Het zou geweldig zijn als iemand de inhoud zou kunnen samenstellen en beschikbaar zou kunnen maken via radio-uitzendingen of internet.
Ik ben niet de enige die dit idee had. Hoewel podcasts een eenvoudig idee zijn, is dit de eerste keer dat iemand in het VK heeft geprobeerd ze te implementeren. Podcast Radio, een radiostation, werd gelanceerd in februari 2020. Het heeft een revolutie teweeggebracht in de manier waarop mensen spraakinhoud ontdekken en gebruiken die nergens anders te horen is.


Podcast Radio beweert dat het het eerste 24-uurs radiostation is dat exclusief podcasts uitzendt. Je kunt naar het station luisteren op DAB+ digitale radio in Londen, Birmingham en Surrey via intelligente luidsprekers, apps en de podcast-radiowebsite.
Dit nieuwe radiostation bevat podcasts van over de hele wereld en biedt een platform voor beginnende podcastproducenten. Het mixen van podcasting met uitzenden is een unieke en bedwelmende combinatie. Wereldwijd zijn er meer dan 2,2 miljoen podcasts beschikbaar en bijna 40 miljoen podcastafleveringen. Mensen moeten uitzoeken waar ze moeten beginnen met zoveel opties. Betrouwbare gidsen of curatoren zijn nodig om luisteraars te helpen bij het navigeren door het doolhof van opties.

Gillian Reynolds, radiocorrespondent van de Sunday Times en de koning van de Britse radiocritici, vatte Podcast Radio samen in een recente column. “Podcast Radio staat nu op de agenda omdat de investeerders geloven dat mensen de radio zullen vertrouwen om de goeden van de rest te onderscheiden.”
Met Podcast Radio kunnen mensen naar voorbeeldpodcasts luisteren. Het bevat ook interviews met podcastproducenten, recensies, aanbevelingen en een Top 20-lijst van de meest populaire podcasts. Een ‘podjock’ is een mix tussen een DJ en een continuïteitsomroeper. Alle inhoud is aan elkaar gekoppeld. Gene Baxter, een Amerikaanse radiopresentator die 30 jaar lang de ochtendshow in KROQ Los Angeles presenteerde, is onlangs teruggekeerd naar het VK om podjock te worden op Podcast Radio.
Gerry Edwards, een Britse omroep, creëerde Podcast Radio. Hij is al jaren een podcastliefhebber. Hij runt het station samen met Paul Chantler, een 35-jarige veteraan van de Britse radio.
De oorspronkelijke lancering van het station werd mogelijk gemaakt door Edwards en Chantler en enkele engelinvesteerders. Het werd gelanceerd in 2020 met een klein budget. Podcast Radio lanceerde crowdfunding, waarmee in totaal PS120.000 werd opgehaald in ruil voor eigen vermogen.
Het station heeft veel internationale samenwerkingsovereenkomsten voor inhoud ondertekend, waaronder twee internationale omroepen, Radio New Zealand en Corus Canada, om podcast-inhoud te promoten. Dit omvat een bekroonde true crime-serie. Podcast Radio werkt ook samen met Evergreen Podcasts, een productiebedrijf gevestigd in Ohio, VS. Evergreen nam vervolgens Podcast Radio over.
Er kan geld worden verdiend met Podcast Radio door gebruik te maken van traditionele advertentieruimtes, sponsoring en samenwerking met merkinhoud. Het streamt ook zijn online output via streaming. Elke week wordt er een nieuw programma gemaakt om luisteraars te voorzien van verschillende podcasts. Dit geeft ze hetzelfde bereik en dezelfde routine als gewoon naar de radio luisteren.
Het station produceert originele inhoud voor uitzending, die vervolgens beschikbaar wordt gesteld als afzonderlijke podcasts. Podcast Radio beweert dat podcasts op het station een toename van het aantal luisteraars en een boost in de ranglijst krijgen.

Recente berichten

Nieuwste

categorieën